SOLARNI SISTEMI

ELEKTRIČNA ENERGIJA OD ENERGIJE SUNCA

 


SERVIS ELEKTRONIČKE OPREME

Kako raste potražnja za solarnim fotonaponskim sistemima u kojima su uključeni i pretvarači / izmjenjivači napona sa niskog istosmjernog napona na izmjenični napon od 220V raznih snaga, počelo se pojavljivati dosta kvarova na istoj.

Najčešće kvarovi nastaju nestručnim rukovanjem, zamjenom polova (+ i -) napajanja (mrak u vikendici a vi upravo stigli na ljetovanje), preopterečenjem opreme i uređaja, priključenjem raznih električnih alata (brusilica) koji uzrokuju kvar na vašoj opremi. Tako se javila i potreba za servisom i popravcima iste te opreme.

Oprema koja je kupljena kod nas, u garantnom roku se popravlja na naš trošak, ako je kvar uzrokovan greškom na uređaju, što je, moramo odmah napomenuti, rijetko  ali opet moguće (slučaj jednog ventilatora koji je nakon 7 dana rada prozujao i na kraju stao). Dostava opreme na popravak i sa popravka se naplačuje po cjeniku davatelja usluge (HPexpres, Intereuropa i dr.).

Popravak sve ostale opreme se naplačuje (zamjenjeni materijal / elementi + satnica).

Također vam nudimo uslugu popravka opreme (ako je moguće) ili defektažu kvara na licu mjesta, kao i kompletnu montažu vaše opreme bilo gdje u Hrvatskoj, kupljene kod bilo kojeg dobavljača opreme uz garanciju na montažu, a možete pogledati neke od montiranih sistema ovdje.

Od sada, pružamo vam mogučnost popravka vaše elektroničke opreme solarnih fotonaponskih sistema kao što su:

 

         - pretvarači / izmjenjivači napona     12VDC / 220VAC i druge verzije

                                         transformatorske izvedbe      trapez / sinus

                                         switch izvedbe      trapez / sinus

         - regulatori punjenja

                                         obični   ON/OFF tip

                                         PWM tip

                                         MPPT tip

Također, nudimo mogučnost izrade elektroničkih sklopova - automatike kao npr:

automatika upravljanja pumpom za vodu i kontrolu nivoa u spremniku

automatika upravljanja sa napajanjem objekta el. energijom ako solarnu energiju koristite u objektu gdje postoji elektro-priključak.

Automatika omogučava preačenje stanja solarnog fotonaponskog sistema, odnosno stanje napunjenosti akumulatora. U slučaju ispražnjenosti akumulatora, automatika prebaciva potrošaće, npr. rasvjetu, na napajanje iz električne mreže. Kod stanja određene napunjenosti akumulatora, automatika vrača napajanje potrošaća na solarni sistem.

Opremu za servis/popravak možete donjeti osobno ili poštom. U slučaju osobnog dolaska, molimo da se prije najavite i dogovorite eventualnu mogučnost trenutnog popravka uređaja / opreme, ako, naravno postoje na stanju zamjenski elementi, specifični za taj uređaj.

[kontakt]

Slike nekih od izgorenih i popravljenih uređaja: